12e Jaarcongres

De aanpak van Witwassen

Relevante ontwikkelingen met gevolgen voor signalering, opsporing en vervolging van witwassen
De aanpak van Witwassen
weken : dagen : uren : minuten
Over witwassen

Over dit congres

Boeiende sprekers uit de meldketen, het OM, toezichthouders, overheid, wetenschap en journalistiek, behandelen tijdens dit 12e jaarcongres de belangrijkste actuele thema’s.

Tijdens het 12e jaarcongres De aanpak van witwassen komen de relevante ontwikkelingen met gevolgen voor signalering, opsporing en vervolging van witwassen aan bod. Na het volgen van deze bijeenkomst is uw kennis van de meldplicht en strafrechtelijke bestrijding van witwassen optimaal en actueel. U kent de laatste jurisprudentie op dit gebied en beschikt over de juiste bagage om in uw dagelijkse praktijk met deze problematiek om te gaan.

In Nederland wordt jaarlijks naar schatting 16 miljard euro witgewassen. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om opbrengsten uit drugscriminaliteit en fraude, die naar schatting voor meer dan de helft uit het buitenland komen. Bij de aanpak van witwassen zijn banken de afgelopen jaren een aantal keer ernstig tekortgeschoten. Banken investeren inmiddels in maatregelen om witwassen beter tegen te gaan.

Aanpak Witwassen op de agenda!
We merken dat de toon in de top van de banken veranderd is. Witwassen staat nu op de agenda's van de raden van bestuur en raden van commissarissen. Dat er bewustzijn is voor de ernst en de omvang hiervan is heel mooi.'

Mis niets over het congres!
Schrijf u in voor de gratis congres update

Aandachtspunten

Gastcolumn ´Paarlberg versus Endstra: wiens waarheid is geloofwaardiger?’ door Harry Lensink
Casuïstiek Wwft vanuit de praktijk
Casuïstiek en actuele jurisprudentie Witwassen

Locatie

Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK
Breukelen
valk breukelen

Organisatie

kkb

Mediapartner