Jaarcongres op locatie
14e Jaarcongres De Aanpak van Witwassen

mr. Guido Roth

Advocaat/partner
Finnius Advocaten

Guido Roth heeft zich volledig toegelegd op het verlenen van bijstand bij (dreigende) financieelrechtelijke conflicten.
Hij heeft de afgelopen 20 jaar vele, uiteenlopende, marktpartijen bijgestaan bij onderzoeken door DNB en de AFM en door hen opgelegde maatregelen en sancties, zoals boetes, lasten onder dwangsom en aanwijzingen. Hij trad als advocaat op bij meerdere richtinggevende en spraakmakende handhavingszaken.
Guido bedient het brede spectrum van gereguleerde marktpartijen, variƫrend van banken, verzekeraars, en beleggingsinstellingen tot trustkantoren, pensioenfondsen en accountantsorganisaties. Daarnaast worden regelmatig bestuurders en commissarissen geadviseerd, ook met betrekking tot meer strategische kwesties.
Guido heeft bijzondere belangstelling voor en kennis van publicatiebesluiten, marktmisbruikzaken en de toetsing van functionarissen op geschiktheid en betrouwbaarheid door DNB en de AFM.
ERVARING
Guido startte zijn loopbaan bij de Autoriteit Financiƫle Markten waar hij 8 jaar werkzaam was als (senior) jurist. Daarna was hij als advocaat, respectievelijk partner en counsel verbonden aan Spigthoff, Simmons & Simmons en Jones Day.

https://finnius.com/teammembers/guido-roth/

- uur |