11e Jaarcongres

De aanpak van Witwassen

Relevante ontwikkelingen met gevolgen voor signalering, opsporing en vervolging van witwassen
De aanpak van Witwassen
Hotel Breukelen
weken : dagen : uren : minuten
Over witwassen

Over dit congres

Boeiende sprekers uit de meldketen, het OM, toezichthouders, overheid, wetenschap en journalistiek, behandelen tijdens dit 11e jaarcongres de belangrijkste actuele thema’s.

Tijdens het 11e jaarcongres De aanpak van witwassen komen de relevante ontwikkelingen met gevolgen voor signalering, opsporing en vervolging van witwassen aan bod. Bestemd voor iedereen die in de keten van witwasbestrijding actief is.

Aanpak Witwassen op de agenda!
Bij de aanpak van witwassen zijn banken de afgelopen jaren een aantal keren ernstig tekortgeschoten. Banken investeren in maatregelen om witwassen beter tegen te gaan. U hoort de laatste stand van zaken. Ook is er aandacht voor de Nationale aanpak witwassen en de voortgang van de beoogde maatregelen. Een belangrijk doel van dit plan is een effectievere aanpak en betere bescherming van het Nederlandse financiële stelsel.

Actualiteiten en verdieping
Naast bespreking van actuele Wwft-casuïstiek is er deze editie onder meer aandacht voor de ervaringen met de aanscherping van de regulering van trustkantoren (Wtt2018) en witwasrisico’s bij cryptovaluta. De jaarlijks op het actualiteitencongres te bespreken stroom witwasjurisprudentie laat zien dat ook de opsporings- en vervolgingsinstanties niet stilzitten en dat het normatief kader inzake witwassen continu wordt aangescherpt.

Na het volgen van deze bijeenkomst is uw kennis van de meldplicht en strafrechtelijke bestrijding van witwassen optimaal en actueel. U kent de laatste jurisprudentie en bent nog beter voorbereid op uw lopende en nieuwe zaken.

Met onder andere

Kandidaat-notaris
De Brauw Blackstone Westbroek
Journalist Vrij Nederland, Auteur van diverse justitie- en misdaadboeken
Marian Husken Journalist
Voorzitter
Nederlandse Vereniging van Banken
Hoogleraar Accountancy
Business Universiteit Nyenrode
Mis niets over het congres!
Schrijf u in voor de gratis congres update

Aandachtspunten

Gastcolumn ´Paarlberg versus Endstra: wiens waarheid is geloofwaardiger?’ door Harry Lensink
Casuïstiek Wwft vanuit de praktijk
Casuïstiek en actuele jurisprudentie Witwassen

Locatie

Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK
Breukelen
valk breukelen

Organisatie

kkb

Mediapartner