10 jaar WWFT!
Donderdag 29 november 2018 - Hotel Breukelen

10e Jaarcongres De aanpak van Witwassen

Jaarcongres witwassen

Home

Actualiteiten & verdieping voor de signalering, opsporing en vervolging van witwassen
10 jaar WWFT!

Tijdens het 10e jaarcongres De aanpak van witwassen komen de relevante ontwikkelingen met gevolgen voor signalering, opsporing en vervolging van witwassen aan bod. Na het volgen van deze bijeenkomst is uw kennis van de meldplicht en strafrechtelijke bestrijding van witwassen optimaal en actueel. U kent de laatste jurisprudentie op dit gebied en beschikt over de juiste bagage om in uw dagelijkse praktijk met deze problematiek om te gaan.

Het programma is in voorbereiding. Bevestigd zijn:

  • WWFT: terugblik en vooruitblik.
  • Nieuwe vormen witwassen en trends
  • Aanpak witwassen: (nieuwe) methoden van bestrijding
  • Informatielekken, fiscaliteit en de samenhang met witwassen.
  • Witwassen en de strategie van de verdediging
  • Samenwerking : wat is mogelijk?
  • Actuele jurisprudentie witwassen
  • Met Gastcolumn Joris Joris Luyendijk

Kortom: actualiteiten te over. Deze komen allemaal aan bod op dit tiende jaarcongres over de aanpak van witwassen. Een congres met een fraai palet aan sprekers vanuit de overheid, bedrijfsleven, wetenschap en journalistiek. Een congres bestemd voor iedereen die in de keten van witwasbestrijding actief is.

Na het volgen van deze bijeenkomst is uw kennis van de meldplicht en strafrechtelijke bestrijding van witwassen optimaal en actueel. U kent de laatste jurisprudentie op dit gebied en beschikt over de juiste bagage om in uw dagelijkse praktijk met deze problematiek om te gaan.

Bestemd voor (academisch niveau):
Advocaten * Notarissen * Toezichthouders * Leden OM en ZM * Overheidsjuristen * Bedrijfsjuristen * Belastingadviseurs  * Accountants * Fiscalisten  * Compliance officers  * Legal councels *  Juridisch adviseurs * Leden Opsporingsteams * Coördinatoren fraudebeheersing * Handhavers.

Met onder andere

Journalist
Auteur van o.a. Dit kan niet waar zijn: onder bankiers
Advocaat/Partner
De Roos & Pen Strafrecht Advocaten
verbonden aan de Vrije Universiteit en werkzaam als criminoloog bij het Functioneel Parket (Openbaar Ministerie). Hij is gepromoveerd op de criminele ontwikkeling van fraudeurs met zijn proefschrift
Blurred Lines. A study of White-Collar Crime Involvement
Hoogleraar Accountancy, Nyenrode Business Universiteit Hoogleraar Forensische Accountancy Universiteit Leiden
Nyenrode Business Universiteit
Kandidaat-notaris, De Brauw Blackstone Westbroek
Universitair docent vakgroep privaatrecht en notarieel recht, Rijksuniversiteit Groningen en fellow Radboud Universiteit Nijmegen